ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК – 3 МАРТ

Трети март – свята дата за всеки българин! Трети март – денят, в който изразяваме  родолюбието, възторга и преклонението пред нашите освободители!

В ранната  сутрин на 3 март  на пл.”Генчо Къргов”  в гр. Гурково бяха дошли множество граждани, за да присъстват на празника.

Тържеството започна с полагане на венци пред паметника на ген. Гурко – Освободителя на града ни през 1877 г. и  пред паметника на гурковските воеводи – Генчо Къргов, Стоян Груйчев и Никола Веранов  – взели дейно участие в борбите за освобождението на България от турско иго.

Венци пред паметниците положиха г-н Пантелеев – зам.-кмет от името на община Гурково, г-жа Иванка Димитрова – председател на Общинската организация  на БСП  и представители на Национално движение „Русофили”– Гурково. С букети цветя пред героите за освобождението ни се поклониха общински съветници, бивши кметове, ръководители на партии и учреждения, както и много граждани.

Присъстващите поздрави от името на ръководството на община Гурково г-н Александър Иванов – секретар на община Гурково.

Самодейци от НЧ ”Войвода Генчо Къргов – 1920г.”, ученици от СУ ”Христо Смирненски” и деца от ДГ ”Латинка” изнесоха вълнуващ концерт, посветен на Националния празник.

Препълнената зала бурно аплодира талантливите изпълнители, а в края на програмата участници и зрители се хванаха на кръшно българско хоро, с което подкрепиха Националната кауза „Пробуждане с хоро”.

МЕНЮ